Nyligen passerade S-föreningen Reformisterna 2500 medlemmar. Det innebär att vi är Sveriges största och snabbast växande S-förening. Om du inte är medlem ännu , ta chansen nu!

BLI MEDLEM

För oss i styrelsen av föreningen är det oerhört glädjande och väldigt uppmuntrande att det finns ett sådant stort sug efter att diskutera reformförslag och engagera sig för en politisk förändring i vårt land.

Från lanseringen av föreningen i februari fick vi en snabb medlemstillströmning och därefter tickade det på uppåt. När många av våra företrädare i föreningen varit ute i landet och besökte S-föreningar och facken växte också antalet medlemmar. Men det stora lyftet har kommit den senaste månaden med över 500 nya föreningsmedlemmar sedan 19 oktober.

Vår Reformbudget, som innehåller konkreta förslag om hur socialdemokratin kan förändra Sverige till det bättre, gjorde att många förstod kraften i vårt politiska program.

När sedan regeringens höstbudget kom och resurserna till välfärden uteblev, blev det tydligt för många inom och nära vårt parti att de förslag Reformisterna driver är både fullt genomförbara och helt nödvändiga.

Allt fler aktörer inom näringsliv och politik, från SKL, LO, Dagens Industri till Nordea, håller idag med om att överskottsmålet måste avvecklas och ett nytt finanspolitiskt ramverk upprättas. Vi ser en växande sammanslutning som är beredda att lägga 90-talet till handlingarna.

Den 19 oktober genomfördes en stor politisk höstkonferens med svenska och internationella talare och nära 400 personer möttes i ett utsålt ABF-hus.

Det mest spännande är att intresset för Reformisterna bara fortsätter växa. Vissa dagar kan det vara 50 eller 100 nya medlemsansökningar och intresset för att diskutera Reformisternas program på S-möten i landet är omättbart.

Vi har välkomnat helt nya medlemmar till partiet. Vi har välkomnat medlemmar som tidigare gått ur partiet och vi har välkomnat många nuvarande socialdemokrater som vill se en modern ekonomisk politik för alla och inte bara några få.

Många känner att i Reformisterna är det roligt att vara socialdemokrat, de har väntat på det här länge.

 

Markus Kallifatides

Ordförande

Gabriella Bauer

Medlemsansvarig

Daniel Suhonen

Studieledare