Back to All Events

Reformisterna på SocForum

  • Sandlersalen, ABF-huset 41 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 111 34 Sweden (map)

Vi har råd!

- med välfärd i världsklass, bra bostad och folkhemsel

Markus Kallifatides, riksdagsledamot (S), docent vid Handelshögskolan och ordförande i S-föreningen Reformisterna håller i ett interaktivt samtal.

Vi har idag alla möjligheter att kraftigt bygga ut och förbättra välfärden genom att minska de ekonomiska klyftorna och låta dem som har det bäst betala lite högre skatt för att få ett tryggare samhälle. Sedan 90-talet har vi i svensk politik varit fixerade vid att ständigt minska statsskulden. Nu har vi uppnått alla uppställda mål, och genom att sluta spara frigör vi i storleksordningen hundra miljarder kronor per år. I vår spariver har vi eftersatt nödvändiga investeringar, inte minst när det gäller bostäder. Där behöver vi göra en storsatsning, och det finns EU-pengar att få förutsatt att Sverige gör sin del. Markus kommer också att förklara hur S-förslaget om folkhemsel ger svenska konsumenter långsiktigt stabila och låga elpriser på samma villkor som storindustrin.

Reformisterna deltar även i två andra programpunkter:

  • 9.30 Vice ordförande Eira Arb-Zackrisson deltar i programpunkten Vem har makten? Om lobbyisterna, välfärdsmarknaden och politiken. Den går också att se på nätet genom ABF:s facebooksändning.

  • 9.45 Ordförande Markus Kallifatides deltar i panelsamtalet Jämlikhet är lösningen!


Arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.

Later Event: February 17
Årsmöte Reformisterna